Днес от 17:30 часа  на стадион Георги Аспарухов Левски ще

...
Днес от 17:30 часа  на стадион Георги Аспарухов Левски ще
Коментари Харесай

Левски ще доказва амбициите си срещу Лудогорец в дербито на Първа лига

Днес от 17:30 часа  на стадион " Георги Аспарухов " Левски ще одобри Лудогорец в дербито на 25-ят кръг на Първа лига. Гостите влизат в дуела като на терена като водачи в класирането, а преди кръга " сините " заемаха втора позиция. През есента " орлите " завоюваха дербито, което беше и финален мач за тогавашния им ментор Пауло Аутуори. Ако домакините завоюват още веднъж ще се върнат на второто място, което сега се заема от ЦСКА след вчерашната им победа, и ще стопят разликата до 2 пункта.

 Дерменджиев: Искам Левски да реализира тези триумфи, които имах отпред на Лудогорец  Стойчо Стоев се закани на Левски при представянето си в Лудогорец
Големият въпрос през седмицата бе дали Живко Миланов и Валери Божинов ще са подготвени за срещата. Те ще са в групата за дуела, само че ще седнат на пейката. Единствената ребус за решение пред Георги Дерменджиев е обвързван с лявата зона на отбраната - капитанът Иван Горанов се завръща след изтърпяно наказване, а Луи Нганиони остави положителни усещания в мача против Славия.

Не се чакат други промени и най-вероятно " сините " ще излязат с Николай Михайлов на вратата, а в отбрана ще работят Яблонски, Цветкович и Рейш. Райнов и Тиам ще бъдат в средата на терена и ще имат за задача да стопират набезите на футболистите на Лудогорец. Давиде Мариани ще дирижира офанзивата на тима, а Кабрал и Паулиньо ще оказват помощ по двете крила на централния нападател Станислав Костов.

В Лудогорец през седмицата се случи треньорска рокада. Стойчо Стоев се завърна отпред на разградчани, а той е някогашен треньор и на Левски. В търсене на успеха Стоев ще заложи на всичко най-хубаво, с което разполага, и надали ще пропусне да върне в състава Яцек Горалски и Вандерсон. Бразилецът се чака да започва на левия фланг на офанзивата, а Лукоки ще е отдясно. Атаката ще води румънеца Клаудиу Кешеру, а зад тила му ще бъде Марселиньо. В ролята на опорни халфове ще бъдат Анисе Абел и Серкан Юсеин, който заменя контузения Светослав Дяков. Пред вратаря Пламен Илиев ще има румънска двойка централни бранители - Козмин Моци и Драгош Григоре, а десен и ляв бек ще бъдат Сисиньо и Антон Недялков.

Очакванията са за цялостен стадион и зрелищен футбол. Балансът сред двата тима на равнище Първа лига е 4 победи за Левски, 5 равенства и 14 победи за Лудогорец.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР